Fokus ligger på hållbarhet och energieffektivisering

Johan Stenström Okategoriserade

I en tid där fokus alltmer ligger på hållbarhet och energieffektivisering, har Jonte Dahlberg, fastighetstekniker vid #DIÖS i Östersund, banat väg. Genom att investera i kostnadseffektiv och trådlös #sensorteknologi samt vår IOT-plattform, Sensor-Online, har Jonte spelat en avgörande roll i att minska energiförbrukningen kontinuerligt under 23 månader i rad, vilket i sig är en anmärkningsvärd bedrift. Under 2023 initierade Jonte ett projekt för att optimera driften av DIÖS fastigheter i Östersund, vilket ledde till en avsevärd minskning av energikostnaderna. Nyckeln till framgång? En enkel men effektiv IOT-baserad sensorteknik som identifierar och sätter fokus på energiförluster och obalans i fastighetens #befintliga system.

Genom att förbättra och finjustera de befintliga tekniska systemen i fastigheterna har Jonte uppnått imponerande resultat, förbättrat driftsnetto och minskade CO2-utsläpp, allt detta utan stora investeringar. Jontes insatser lyser som ett exempel på hur praktisk användning av IOT och sensorteknik kan bidra till betydande förbättringar för att skapa energieffektiv och hållbar fastighetsförvaltning. 

Jontes framgångar fungerar nu som inspiration för andra DIÖS orter, som nu storsatsar på IOT och Sensor-Online i Östersund, Luleå, Umeå, Skellefteå, Sundsvall, Åre, Mora, Borlänge, Falun och Gävle. 

Kontakta oss om du vill veta mer om smarta IOT-lösningar för en hållbarare framtid. Ring Fredrik Öhrberg 0500 6000 22 så berättar han mer.

#iot#lorawan#iotsolutions#bms#energyoptimization
#HållbarEnergi#Digitaliseringsstrategi#EnergyEfficiency
#SustainableBuilding#GreenBuilding#BuildingPerformance#EnergyManagement#CO2Reduction#Sustainability#EcoFriendly
#SmartBuildings#BuildingAutomation#HVACOptimizationNodeledge abSensor-Online