SMARTARE FASTIGHETSDRIFT

När det kommer till fastigheter har utvecklingen av kontor, bostäder och lokaler fått sig en ordentlig skjuts av IOT. Genom uppkopplade lösningar kan nu allt fler av byggnadens funktioner övervakas och optimeras utifrån förändrade behov. Reglering av temperatur och ventilation görs automatiskt. Energianvändningen analyseras och effektiviseras hela tiden. Allt detta görs möjligt med nätverk av uppkopplade noder och sensorer som kommunicerar med varandra. Tekniken används används överallt som hysresfastigheter, kontorsfastigheter, skolor och vårdlokaler. Systemet övervakar via mätsensorer hur det faktiska inomhusklimatet förhåller sig gentemot det önskade. Tack vare att sensorerna och systemets övriga ingående komponenter är uppkopplade med varandra kan de hela tiden säkerställa att de betjänade ytorna har bästa möjliga inomhusmiljö till lägsta möjliga energianvändning. Fastighetsägare och hyresgäster kan sedan själv övervaka och hantera klimatfunktionerna via webben. Kontrollsystemet använder den senaste teknologin inom radiokommunikation för att få systemets komponenter att kommunicera med varandra. Temperatur, Co2, närvarodetektorer och relämoduler är exempel på komponenter som kopplas upp som noder. Systemet kan justeras, ändras och uppdateras på distans.

Image

Smartare fastighetsdrift

Kan skapas med hjälp av små, billiga, trådlösa, batteridrivna IoT-mätenheter som är utplacerade i fastigheterna, uppkopplade med LoRaWAN eller SigFox -kommuniktionteknik. Vi erbjuder öppen standard för hantering och övervakning av energi- och ventilation, lås, sopor, parkeringsplatser, utebelysning och mycket mer som rör fastighetsdriften.

 • Luftflöde i ventilationen
 • Temperaturer
 • Fuktmätning
 • CO2 mätning (behovstyrd ventilation)
 • Lufthastighet
 • Energi
 • Larmhantering
 • Buller
 • + Alla andra typer av sensorer du redan använder i DUC/PLC

Med trådlösa internetanslutna sensorer kan du rationalisera bort kostnader för

 • Kabelstegar
 • El-installation
 • Apparatskåp
 • PLC:er, moduler 4G modem simkort
 • Kommunikationskostnader
 • Kablage ….

  och en massa andra kostnader som gör att fastighetsautomation blir kostsamt .. och ersätta detta med trådlösa batteridrivna IoT sensornoder (~5 år batteri, ai, di, rk, do) med >10km räckvidd och gratis kommunikation.

Lufttryck i ventilationskanaler

Ett behagligt inomhusklimat är lätt att ta för givet. Om det inte fungerar märks det däremot tydligt. Med smarta trådlösa och batteridrivna sensorer kan du enkelt och prisvärt säkerställa dina att byggnader har rätt temperatur, bra belysning och god ventilation. Vi är också experter på lösningar som gör husen så energieffektiva som möjligt. Smart och hållbar fastighetsutveckling helt enkelt.

DP-X differential pressure in the range of 25Pa to 5000Pa with industry leading accuracy of 0.1{edbfe352f301579bb332dff86ced542172b0c80ed0c941f0c02cdd1fe307a783} of selected range. Unique Multi-Range digital sensor allows multiple pressure ranges to be selected automatically or remotely. Differential Pressure data is transmitted to the cloud using long range LoRa wireless where the device data can be displayed and analysed to reveal operational performance and generate alerts.

Mät luftflöde i ventilationskanaler

Ett behagligt inomhusklimat är lätt att ta för givet. Om det inte fungerar märks det däremot tydligt. Med smarta trådlösa och batteridrivna sensorer kan du enkelt och prisvärt säkerställa dina att byggnader har rätt temperatur, bra belysning och god ventilation. Vi är också experter på lösningar som gör husen så energieffektiva som möjligt. Smart och hållbar fastighetsutveckling helt enkelt.

AirFlow X measures air velocity in the range of 0 to 40m/s with industry leading accuracy of 0.1{edbfe352f301579bb332dff86ced542172b0c80ed0c941f0c02cdd1fe307a783} of selected range. Unique Multi-Range digital sensor allows multiple ranges to be selected automatically or remotely. This sensor can be used to ensure that recommended air flow rates for public buildings and industrial plant are achieved.

Luftfuktighet

Med batterdrivna fuktsensorer som kommunicerar trådlöst utplacerade i fastigheten, kan du enkelt övervaka och styra luftfuktigheten i varje enskilt rum. Du kan på ett enkelt, tids- och kostnadseffektivt sätt uppfylla gällande mål och krav genom att ha full kontroll och styrning av aktuella luftfuktighetsvärden.

Mät rumstemperatur trådlöst

Med rumstemperatursensorer utplacerade i i fastigheten olika rum kan du övervaka och styra temperaturen i varje enskilt utrymme. Genom levererad data från varje sensor kan du enkelt övervaka och styra respektive komponent för att rätt temperatur ska hållas i respektive rum.

ERS och ERS-lite är LoRaWAN ™ rumsgivare för mätning av inomhusmiljö. ERS är innesluten i en rumsgivarebox och den är konstruerad för väggmontering. Inuti ERS hittar du fem interna sensorer: temperaturgivare, fuktighetsgivare, ljussensor, CO2-sensor (tillval) och en rörelsessensor (PIR). ERS drivs av två 3,6V AA litiumbatteri (en för ERS-lite). Batterilivslängden uppskattas vara upp till 10 år men beror på provintervall, sändningsintervall, datahastighet och miljöfaktorer.

 • Temperatur
 • Fuktighet CO2 (valfritt)
 • Ljus
 • Rörelse (PIR)
 • TVOC
 • Lufttryck
 • NFC för enkel konfiguration
 • Storlek: 86x86x26mm
 • Noggrannhet: ± 0,5 ° C, ± 2{edbfe352f301579bb332dff86ced542172b0c80ed0c941f0c02cdd1fe307a783}
 • rh Upplösning: 0,1 ° C, 0,1{edbfe352f301579bb332dff86ced542172b0c80ed0c941f0c02cdd1fe307a783} rh
 • Trådlös räckvidd ~8km *
 • Batterilivslängd: 10 år

Registrera energi och vatten förbrukning trådlöst

Med trådlösa sensorer utplacerade i fastigheten, kan du enkelt övervaka och följa dina fastighetersförbrukning. Sensorerna kan ta emot pulser via LED-blink eller en potentialfri pulskontakt.

Tiden är förbi för att lägga tid och kostnader på manuell och semiautomatisk avläsning av förbrukning. Med radiobaserade och batteridrivna förbrukningsmätare får du koll på läget och kan reagera på avvikelser och fakturera korrekt. Batterilivslängd >10 år.

Ring oss så berättar vi mer 0500 6000 22

STYR BATTERIDRIVNA VATTENVENTILER MED LORAWAN

Ring oss på 0500 6000 22 för mer information om hur du kan styra ventiler som är trådlösa och med inbyggt batteri för 10 år drift.

Vi på EYEO

Vi på Eyeo har 30 års erfarenhet av industriell IT, robotik och automation. Vi har tidigare arbetat på företag som Landis & Gyr, Beijer Electronics, Siemens, Rockwell Automation, Volvo IT, Cactus m.fl. Vi har ett stort nätverk av underkonsulter som vi tar hjälp av vid behov, för att kunna lösa kundspecifika problem och integrationer mot befintliga system.

Våra lösningar baseras på en mix av de kunskaper som vi erhållit under åren som består av programmering, automation, driftövervakningssystem, databaser, kommunikation, elkonstruktion och felsökning, elektronik, diverse webbteknologier

Vi löser ditt problem tillsammans med dig.

EyeO är ett systerföretag till
www.gpslogik.se
www.googlemapcontrol.com
www.setpos.se

Låt oss prata skräp

Låt papperskorgar och containers själva signalera när de är dags att tömmas. Fyllningsnivån skickas automatiskt till molnet för att utlösa en begäran om insamling av avfall. En enkel temperatursensor och brandlarm kan också läggas till och utlösas efter behov. Detta ger bekvämlighet och säkerhet, och skär ner på uppsamlingstillfällen av halvfulla containers.

Få besked vid intrång

Den passiva IR-detektorn, även känd som ”PIR”, är en av de absolut vanligaste ­detektorerna i en larmanläggning. Precis som den aktiva IR-detektorn reagerar den på rörelser, men den består inte av en sändare och en mottagare. ”Sändaren” finns ­nämligen redan i form av alla objekt som reflekterar och utstrålar värme (infrarött ljus).

Vattenläckage, är dyrt att åtgärda.

Trådlös IOT sensor som uppmärksammar dig vid dolda vattenläckor under diskbänk, diskmaskin och andra utrymmen där dolda rör eller avlopp finns. När vattenlarmets givare känner av en vattenläcka uppmärksammas du per mail och SMS via vår larmtjänst.

Vill du mäta aktuell ström till en fastighet eller maskin ?

Mät i realtid men loggar också strömförbrukningen i vår portal så du kan följa trender historiskt hur många ampere som förbrukas och när på dygnet.

Nivågivare med ultraljudssensor Den här nya sensorn är en kostnadseffektiv lösning för applikationer där precisionsintervall, låg effekt, självrengöring och väderbeständighet krävs. Denna sensormodell har 1 mm upplösning, målstorlek och driftsspänningskompensation för förbättrad noggrannhet, överlägsen avvisning av yttre ljudkällor, intervallhastighetstemperaturkompensation och eventuell extern ljudkompensation för höghastighetstemperatur. Sensorerna finns i 5 meter eller 10 meter modeller. Fabrikskalibrering är standard.

Användningsområden:

 • Vattennivå
 • Avloppsvattenhantering
 • Snödjup
 • Tanknivå
 • Parkeringsgarage
 • Fettavskiljare
 • Andra behållare och silos

Generella internet anslutna IO-moduler

Våra batteridrivna IOT – IO-moduler är mycket robusta och vädersäkra med ip67 kapsling. Enheterna är små och drivs med inbyggt batteri eller nätdrift beroende på tillgänglighet på strömmatning. De passar för de flesta fältplacerade mät, larm och styrbehov. Enkelt montage med skruv eller fästes på standard DIN-skena då enheterna både kommunicerar och har inbyggd logik. Enkelt att bygga sin egen applikation, använd de sensorerna du använder tillsammans med PLC/RTU/DUC

AI 0-10VDC, 4-20mA, 0-20mA
DI -5-24VDC
Puls 1.2 Khz
Modbus IO
M.fl..

Kommunikation:
SigFox
Lora
GPRS
Wireless Mbuss

Ring oss på 0500 6000 22 så berättar vi mer om våra moduler, föreslår lämplig modell beroende på din applikation och skickar priser och broschyrer.

XBRIDGE™ 

Transfer LoRaWAN decoded sensor data directly to your PLC’s using the built-in modbus/TCP protocol.

FINALLY! Transfer decoded LoRaWAN sensor data directly to your PLC’s or SCADA system using the built-in modbus/TCP protocol. The XBRIDGE™ gateway is the perfect tool for building a private lorawan network and make a secure bridge between LoRaWAN sensors and your existing automation equipment.

You can make huge savings on sensor installation, we provide a smooth way to avoid cost for cables, electricians excavator e.t.c. Send encrypted sensor data 5-10 km over the air, the XBRIDGE™ gateway receive data from the wireless sensors and transfer the decoded sensor values to a user defined holding register in a PLC. A user friendly software dialog let you pair each LoRaWAN devEUI, with the receiving PLC’s IP-number, port and your chosen modbus register.

World famous sensors are supported and automatically decoded(70+), more sensors are added continuously and on demand. Elsys, Decentlab, Aduenis, DigitalMatter, MCF88, Infinite informatics, Axioma, Sensative, Ewantech, uRADMONITOR, Ellenex, Tectelic, BroWAN, Power-ADAPT, Netvox, NASYS, Ursalink and more

If you have further questions don’t hesitate to call us or send us an email. +46 500 6000 22 or +46 733 165100 or info@iot-ab.se hashtag#iot